Science Klubben er et tilbud til NaturBornholms venner i alderen 10-15 år.
Her får børn og unge mulighed for at fordybe sig i emner om natur og geologi gennem aktiviteter og eksperimenter, som imødekommer de unges nysgerrighed og interesse!
Praktisk info:
Mødested nævnes ikke, når arrangementer er på NaturBornholm.
Vi forbeholder os ret til ændringer i programmet.
HUSK at der også er aktiviteter på NaturBornholm HVER weekend på helligdage og i ferier, som du også kan deltage i
Medlemskabet giver:
- Fri adgang hele sæsonen med forældre eller bedsteforældre*
- Adgang til aktiviteter og arrangementer i løbet af året.
- Invitation til forpremiere på årets nyheder
- Et medlemskort med foto
*Et medlemskab i Science Klubben gælder for ét barn. Medlemskortet giver adgang til NaturBornholm for 4 personer inklusiv de(n) på kortet angivne. Der tages et foto og udstedes et medlemskort ved første besøg på NaturBornholm.
Medlemskab af ‘NaturBornholms venner med ledsager’ giver også adgang til NaturKlubbens aktiviteter. Køb det her
Program 2025
- januar kl. 10-12
Ikke-Newtonske væsker og andre science eksperimenter
Nogle væsker ændrer ikke struktur ved temperaturskift, og bliver faste når de bliver udsat for tryk. Disse kaldes ikke-newtonske væsker. Kartoffelslim og mere almindelige ting så som ketchup og honning er et eksempel på dette. I Science Klubben, skal vi lære lidt om ikke-newtonske væsker, og vi skal prøve at lave forskellige forsøg med dem!
- februar kl. 10-12
Evolution – dinosaurer og fugle
Vi dykker ned i biologiens verden og snakker om de evolutionære mekanismer. Vi kigger nærmere på dinosaurer, fugle og andre dyr, og snakker om hvordan de er endt med at se ud som de gør. Kom og få forskellige levende dyr i hænderne. Vi finder sammen ud af, hvilke forsvarsmekanismer de har, hvordan de har tilpasset sig til deres levested, og hvordan udviklingen kan have foregået i små trin.
8 marts kl. 10 – 12
Vores krop
Byg en lunge i en flaske og hjertets pumpe. Vores modeller illustrerer de processer, der sker i kroppen, når vi trækker vejret og hjertet pumper blod. Vi bygger også pastaskelet og celle-model af slik og får pulsen op ved at løbe op og ned at trappe med sugerøret i munden.
- april kl. 13-16
Prøv NaturKlubben og Science Klub gratis
Vil I være med i ScienceKlubben? Besøg NaturBornholm og prøv ScienceKlubben gratis. Kom tæt på levende dyr, sav en sten over og bag boller på bål. Vi laver også forskellige science eksperimenter med det bornholmske unge kemitalent Yoko Froholdt. Oplev den forunderlige natur, og mød nye venner du kan forundres med i fællesskab.
- maj kl. 13-15
Vandløbsundersøgelser
Moserne og vandløbene i Ekkodalen er med i et stort genopretningsprojekt. Vi tager ud og undersøger, hvordan det står til med vandkvaliteten i området. Med fiskenet fager vi vandinsekter og andre smådyr, som vi undersøger, sætter navn på og bliver klogere på. Vær med til at kigge ned i den forunderlige verden.
Mødested: P-plads i Ekkodalen, Ekkodalsvejen 5, 3720 Aakirkeby
- juni kl. 13-15
Vild mad over bål og skattejagt
Den danske natur byder på et væld af spiselige planter. Vi går på jagt efter råvarer i naturen og tilbereder og spiser vild mad på bålpladsen. Kom og lav pandekager med blomster og urtesirup. Vi tager også på ekspedition, hvor vi skal løse opgaver.
- august kl. 13 - 15
Sære sten og fossiler
Strandsten kan fortælle mange spændende historier. Kom og bliv klog på mange sære og smukke sten. Vi leger sten-lege og laver landart med sten. På turen snakker vi også om det bornholmske dyreliv for millioner år af siden. Det bliver også muligt at finde fossiler!
Mødested: P-plads ved Arnager Havn, Redningsvejen, Rønne
- september kl. 13 – 15
Konstruktør for en dag
Kom og byg en vandbane. Afprøv din konstruktion og undersøg hvordan bevæger vand sig, og hvordan kan du få det til at flyde et bestemt sted hen. Vi leger med vand og undersøger hvordan vand former land og kan bruges som drivkraft. Vi bygger også små både af genbrugsmaterialer og arrangerer kapsejlads.
- oktober kl. 10 – 12
Ballade med blade
Vi ser på træerne og undersøger bladenes farver og ledningskar. Vi laver også botanisk tekstiltryk og landart af de farverige efterårsblade. Med friske grene og snittegrej skal vi lave også ting der kan bruges, og måske noget til julen. Vi bruger naturen som inspiration og bruger naturens materialer. Det slutter med bålvarmet kakao og grillede skumfiduser.
- november kl. 10 – 12
Det kreative stenværksted
Vil du have noget smukt og unikt til dig selv, eller lave en gave til en du holder af? Vi saver sten over. Bornholmske bjergarter bliver brugt som råstof til at designe og bygge noget sammen.