Science Klubben er et tilbud til NaturBornholms venner i alderen 10-15 år.
Her får børn og unge mulighed for at fordybe sig i emner om natur og geologi gennem aktiviteter og eksperimenter, som imødekommer de unges nysgerrighed og interesse!
Praktisk info:
Mødested nævnes ikke, når arrangementer er på NaturBornholm.
Vi forbeholder os ret til ændringer i programmet.
HUSK at der også er aktiviteter på NaturBornholm HVER weekend på helligdage og i ferier, som du også kan deltage i
Medlemskabet giver:
- Fri adgang hele sæsonen med forældre eller bedsteforældre*
- Adgang til aktiviteter og arrangementer i løbet af året.
- Invitation til forpremiere på årets nyheder
- Et medlemskort med foto
*Et medlemskab i Science Klubben gælder for ét barn. Medlemskortet giver adgang til NaturBornholm for 4 personer inklusiv de(n) på kortet angivne. Der tages et foto og udstedes et medlemskort ved første besøg på NaturBornholm.
Medlemskab af ‘NaturBornholms venner med ledsager’ giver også adgang til NaturKlubbens aktiviteter. Køb det her
Program 2024
3. februar kl. 10-12
Det mikroskopiske dyreliv
I laboratoriet kigger vi på forskellige mikroorganismer samt andre ting som er så små at de kun kan ses under et mikroskop. Så kom med og oplev den forunderlige mikroskopiske verden.
9. marts kl. 10 – 12
Krokodiller og andre levende
På NaturBornholm har vi Dværg Kaimaner. De fascinerende krybdyr ligner fortidens krokodille Pholidasaurus, der levede på Bornholm i Kridttiden. Kom og se kaimaner og andre levende dyr. Vi fodrer dem og finder sammen ud af, hvordan de er tilpasset til deres levested samt deres plads i økosystemet.
7. april kl. 13-15
Prøv Science Klub gratis
Vil I være med i ScienceKlubben? Besøg NaturBornholm og prøv ScienceKlubben gratis. Kom tæt på levende dyr, sav en sten over og bag boller på bål. Vi laver også forskellige science eksperimenter. Find den forunderlige verden, og venner du kan forundres med i fællesskab.
04. maj kl. 13-15
De bornholmske padder og krybdyr
Vi tager på ekspedition i den bornholmske natur, og ser om vi kan få fanget og kigget på nogle af øens reptiler og padder. Vi hygger os med bålvarmet kakao og lille snitteværksted, og laver en regnbue af ting fra naturen.
Mødested: P-plads ved Bastemose, Segenvej 62
8. juni kl. 13-15
På ekspedition –Dueodde er farlig
Vi tager på botanisk og zoologisk ekspedition i Dueoddes klitter. Under skattejagten finder vi kødædende planter, fange myreædende myreløver og andre spændende smådyr. Vi taler om dyrenes superkræfter, dyster mod dyrene, og leger forskellige naturlege.
Mødested: Fyrvejen 2A, 3730 Nexø
17. august kl. 13 - 15
Klippekystsafari
Det kribler og krabler under Østersøens overflade. Vær med til at kigge ned i den forunderlige verden. Med fiskenet fager vi rejer og andre smådyr, som vi undersøger, sætter navn på og bliver klogere på. Måske finder vi også idéer til, hvordan vi sammen kan skabe et renere kystmiljø på Bornholm.
Mødested: P-plads ved Strandvejen, Årsdale Havn, 3740 Svaneke
7. september kl. 13 – 15
På fisketur
Tag med på fisketur i den smukke Åremyr. Nogle fisk kan vi sætte ind i det store Østersøakvarium. Vi ser på en fisk indeni og laver ét gyotaku print, som er et print med blæk af en hel fisk.
Mødested: P-plads ved Åremyr
5. oktober kl. 10 – 14
Vi gør NaturBornholm mere vild
NaturBornholm er blevet mere vildt, en del af vores områder er udlagt til vilde områder. Vi laver forskellige tiltag, så området bliver mere vildt. Vi skal også finde spor efter dyr, der lever på området, men der vil også blive tid til bålhygge.
9. november kl. 10 – 14
Science eksperimenter i laboratoriet
I vores laboratorie bevæger vi os ind i kemiens verden. Vi skal prøve at lave forskellige kemiske forsøg med almindelige ting så som kartoffelmel, citronsaft og mælk for at fremstille medicin, madprodukter og økologiske rengøringsmidler.