NaturBornholms naturvejledere kender det meste.
Få din egen naturvejleder med på tur
Pris 60 kr. pr. deltager for to timer, dog minimum 1.200 kr.
Ekstra timer koster kr. 30,- pr. deltager, dog minimum 600 kr.
Book hos Rene@naturbornholm.dk eller ring til 5694 0400
Fossiler fra dinosaurernes tid!
Tag med naturvejlederen og professionelt udstyr på jagt efter sjældne fossiler fra fortiden. Det er en enestående chance for at grave på det privatejede sted, hvor Danmarks første dinosaurtand blev fundet.
Bison safari - på sporet af de bornholmske bisoner
Vi tager ud i bisonskoven og på jagt efter Europas største pattedyr. Vi fortæller om bison og bisonprojektet, ser spor efter deres færden, og hører om hvad det kommer til at betyde for skoven. Vi kan ikke garantere, at det hver gang lykkes at se bisonokserne, men vi kommer tæt på.
Spis din ø
Tag på tur med naturvejleder i nærheden af oplevelsescentret og smager os altså igennem det bornholmske landskab. Vi smager både på vilde planter og på myrer! Derefter får I også mulighed for at tilberede pandekager med blomster og smage på vild mad på bålpladsen.
(Derefter får I også mulighed for at se hvor spændende en høne er indeni og hvor lækkert den kan tilberedes over bål – for der er naturligvis smagsprøver.)
Gruppeantal: max. 30 personer
Varighed: 2 timer med naturvejleder
Sted: NaturBornholm, Grønningen 30, 3720 Aakirkeby
Hvornår: april - oktober
Sære sten og forunderlige fossiler på stranden
Strandsten kan fortælle mange spændende historier. Vil du blive klog på mange sære og smukke sten? Så tag med en naturvejleder på en tur til Arnager. Det er også muligt at finde fossiler i 89 mio. år gamle Arnagerkalk fra Øvre Kridttid, for eks. kiselsvampe, muslinger og belemnitter.
Vi laver også nogle kemiske forsøg med kalk og laver stenstabling-konkurrence, hvor det gælder om at bygge det højeste tårn af løse sten.
Gruppeantal: max 30 personer
Varighed: 2 timer med naturvejleder
Sted: Arnager Havn, Redningsvejen 5, 3700 Rønne
Hvornår: april – oktober
Fossiljagt og Bornholms smukkeste vandfald
Hvordan kan man vide, at der har levet dyr for millioner af år siden, og hvordan finder vi spor efter dem? Tag på en tur langs Risebæk og til Skelbro med naturvejleder. På turen kan du lære om det bornholmske dyreliv for millioner år af siden og se Bornholms smukkeste vandfald. Du får også chancen for at finde ægte bornholmske fossiler. På bunden af Risebæk finder du graptolitter. Ved hjælp af en geologihammer kan du finde fossil af en ortoceratit eller en trilobit i løse sten i Skelbro stenbrud. Til sidst kan dine børn forme sin egen trilobit af ler ud fra forsteninger og tegninger. Naturvejlederen fortæller om dyrets opbygning og ved hjælp af modeller vises, hvordan en forstening bliver dannet.
Gruppeantal: max. 30 personer
Varighed: 2 timer med naturvejleder
Sted: Skelbro stenbrud. Ved P-pladsen på Sønder Landevej, 14,2 km fra Rønne.
Hvornår: april – oktober
Vandhulssafari
Med fiskenet og akvarier, terrarier og insektnet, undersøgelsesbakker, forstørrelsesglas og bestemmelsesduge begiver vi os samlet ned til et af vandhullerne nær NaturBornholm. Vi undersøger, hvad der gemmer sig under vandoverfladen og i bevoksningen rundt om vandhullet. Der er smådyr alle vegne, og mange af dem opdager vi aldrig, hvis vi ikke søger efter dem. Med udgangspunkt i elevernes egne fangster kikker vi på, hvilke dyr vi har i terrarier og akvarier. Vi beskriver, hvordan smådyrene ser ud, og hvilken dyregruppe de mon tilhører. Hvordan kan man se, at dyret er et insekt? Sammen prøver vi at bestemme dyrene og måske finde ud af, hvad de hedder. Vi kommer ind på, hvad smådyrene æder, og hvilke forsvarsmekanismer de har, så de ikke selv bliver ædt af andre. Det hele foregår i børnehøjde, og der er rig mulighed for at stille spørgsmål undervejs.
Gruppeantal: max. 30 personer
Varighed: 2 timer med naturvejleder
Sted: NaturBornholm, Grønningen 30, 3720 Aakirkeby
Hvornår: maj - september