NaturKlubben

mødestedet for nysgerrige

  • Naturklubben _1
NaturKlubben er et tilbud til børnefamilier, der vil have det sjovt og spændende i og med naturen. 
 
Medlemsskab fås ved henvendelse på NaturBornholm, eller købes i webshop.

2017

Naturpleje på Hammerknuden
15. januar kl. 10-13
Mød op med arbejdshandsker, havesav, grensaks og ørnenæb. Så tager vi fat i vegetationen på Hammerknuden. Gyvel skal ryddes, og det hele skal brændes af.
Naturstyrelsen vil lede slagets gang, og fortælle hvordan om hvorfor der skal ryddes. Tag gerne pølser eller andet med til frokost, der kan varmes over bålet.
Husk: Hvis det blæser over 10 m/s må vi ikke brænde.
Mødested: P-pladsen for enden af Sandlinien i Sandvig.


Tang på snor og på menu 
5. februar kl. 10-12
Vi henter tang ved stranden. Du kan vælge de flotteste stykker tang, sætte dem på en snor og hæng det om halsen. Så har du et blæret tang-smykke! Hvordan smager tang? Du kan selv smage på de ”grøntsager fra havet”.
Mødested: P-plads Snogebæk havn

Sæler omkring Bornholm
26. marts kl. 10-12
Nu er der hundreder af gråsæler i vandet omkring Bornholm. Derfor er der sæl’føl’lig en sæl-udstilling på NaturBornholm. Kom og smag på sælkødet og blive klog på sæler på NaturBornholm. Hvor hurtigt kan du komme frem som en sælunge på land? Prøv kræfter med andre sælunger. Vi laver også flotte sælfigurer af ler. Samtidig hører vi om de spændende havpattedyr.

Sære sten og forunderlige fossiler
23. april kl. 10-12 
Strandsten kan fortælle mange spændende historier. Vil du blive klog på mange sære og smukke sten? Så tag med en naturvejleder på en tur til Arnager. Det er også muligt ar finde fossiler!
Mødested: P-plads ved Arnager Havn, Redningsvejen, Rønne

Honningbier 
28. maj kl. 10-12 
Vi byder velkommen til NaturBornholms nye beboere – honningbierne og tager på opdagelse i bistadet. Derefter ruller vi smukke duftede bivokslys og danser biernes vejviser dans, i en lille bi-skattejagt.


Vild mad fra naturen
11. juni kl. 10-12

Den danske natur byder på et væld af spiselige planter. Vi går på jagt efter råvarer i naturen og tilbereder og spiser vild mad på bålpladsen. Kom og lav urtesuppe, urteboller og urtesmør.

Natur-musikinstrumenter
27. august kl. 10-12
Vi arbejder med rytme og lave vores egne danse. Du kan lave din egen rasle af kæmpe-pileurt og en claves af pil ved NaturBornholm. Derefter tager vi på en tur til skoven, hvor vi danser og synger. Samtidig hører vi om musik i i gamle dage og nyder en naturdrink.

Sort sol på Bornholm
17. september kl. 19-21
Mødeplads: P-plads ved det nordøstlige tårn i Ølene ved Ølenevej.
Oplev stærenes store samling før efterårets træk. Ølene er Bornholms svar på Sort sol. Her flyver stærene rundt i store flokke og danner fascinerende mønstre på himlen. Området byder på en fantastisk natur med mange andre spænende fugle arter som rovfugle, andefugle, gæs og måske er vi heldige at se tranerne inden de flyver mod varmer himmelstrøg. 

Sans NaturBornholm i mørke (….)
28. oktober kl. 17-19: 
Vi laver flotte lanterner med mus- eller slangetegninger og går gennem NaturBornholms udstillinger i det mørke med lanternerne for at finde …., mærke …., sanse ….

Vi laver stensmykker
19. november kl. 10-12
Vil du have noget smukt og unikt til dig selv, eller lave en gave til en du holder af? Så kom og sav en sten over og lav et fint halssmykke.

 

Mødested nævnes ikke, når arrangementer er på NaturBornholm.

Vi forbeholder os ret til ændringer i programmet.
HUSK at der også er aktiviteter HVER weekend på helligdage og i ferier, som du også kan deltage i

Medlemskabet giver:

  • Fri adgang hele sæsonen med forældre eller bedsteforældre*
  • Adgang til aktiviteter og særarrangementer i løbet af året.
  • Adgang til NaturKlubbens aktiviteter.
  • Årsskriftet ”Natur på Bornholm”
  • Invitation til forpremiere på årets nyheder
  • Invitation til ferniseringer af årets særudstillinger
  • Et medlemskort med foto

*Et medlemskab i NaturKlubben gælder for ét barn eller to børn (3-11 år). Medlemskortet giver adgang til NaturBornholm for 4 personer inklusiv de(n) på kortet angivne. Der tages et foto og udstedes et medlemskort ved første besøg på NaturBornholm.

Medlemskab af ‘NaturBornholms venner med ledsager’ giver også adgang til NaturKlubbens aktiviteter.

NaturKlubben