Særudstillinger i 2018

  • Ammonit Model
  • Ammonit Fossil
  • Trilobit Model
  • Montre Med Fossiler
  • Herluf Portrætfoto

Tilbage til fortiden

Særudstilling på NaturBornholm maj-oktober 2018

Hvem satte sporene? Hvordan så de ud? Det er et par af de spørgsmål, som helt uundgåeligt dukker op, når man står med et fossil fra en svunden periode i fortiden.

I de bornholmske skifre er fossilerne efter fortidens graptolitter en af de mest kendte aftryk fra fortidens dyreliv. De små linjeformede, vifteformede eller spiralformede aftryk i skifrene er spor efter de kolonier af småkamrede strukturer, som for mere end 400 millioner år siden svævede i verdenshavene. I hvert kammer sad en graptolit og filtrerede næring.

Othoceriteter er blæksprutter, som levede i en rørformet, kamret skal.Dyret boede i det forreste kammer. Efterhånden som dyret voksede, blev et nyt kammer bygget til. 

Udstillingen Tilbage til fortiden, som i denne sæson kan ses på NaturBornholm, består af 5 dioramaer fra tidsperioderne Kambrium, Ordovicium, Silur, Jura og Kridt. Her er nogle af fortidens dyr genskabt i modeller, med fokus på detaljerne og udført i overensstemmelse med den nyeste viden.

Udstillingen er blevet til som et samarbejde mellem NaturBornholm og det polske firma KAMYK, som har specialiseret sig i at lave mo

 

Herluf Skjerning Larsen

I løbet af sæsonen 2018 kan man på NaturBornholm opleve en meget interessant udstilling ”Dyreriget” med akrylbilleder, der er udført efter inspiration fra naturen.

Herluf er inspirerede af den skandinaviske natur og den giver Herlufs fantasi frit løb.

Hans landskaber er opdigtet, men fuglene er naturlige. Landskaberne er der hvor den kunstneriske frihed ligger. Landskaberne bliver strammet op, af den realistiske malet fugl. Fuglene er vigtig for at give billedet liv.

Herluf Skjerning Larsen har gennem årene udstillet mange forskellige steder på Bornholm og i det øvrige Danmark, og det er for anden gang han har fået muligheden for at udstille på NaturBornholm.

Udstillingen kan ses på NaturBornholm frem til den 31. oktober.