NaturKlubben

mødestedet for nysgerrige

  • Naturklubben _1
NaturKlubben er et tilbud til børnefamilier, der vil have det sjovt og spændende i og med naturen. 
Mødested nævnes ikke, når arrangementer er på NaturBornholm.

Du kan blive medlem af naturklubben her

 

2019

Snitteværksted
13. januar kl. 10-12
Med friske grene og snittegrej skal vi lave ting der kan bruges. Den indre ”Emil fra Lønneberg” skal frem når en gren skal blive til en blyant eller en fløjte.   

 

Spiselige portrætter
24. februar kl. 10-12
Med bornholmske fødevarer skaber vi livlige portrætter af nødder, knolde, rødder og frugter. Samtidig hører vi om hvad alle de dejlige grøntsager kan bruges til. Vi smager også på vores kunstværker.

 

Insekthoteller
17. marts kl. 10-12 
Insekter er en vigtig del af naturen. Mange blomster kan ikke klare sig uden, og mange fugle spiser insekter. For at hjælpe de mange forskellige insekter gennem vinterens kulde, kan et insekthotel hjælpe.                                                                       

Prøv NaturKlubben gratis 
7. april kl. 13-15 
Vil I være med i NaturKlubben? Besøg NaturBornholm og prøv NaturKlubben gratis. Kom og sav en sten over, hold en slange i hånden og lav croissanter på bål. Vi laver også science med sæbe og skaber en masse sæbebobler sammen. Find den forunderlige verden. Og fæller du kan forundres med i fællesskab.

NaturKlubben er et tilbud til børnefamilier, der vil have det sjovt og spændende i og med naturen.  Vi mødes i naturen og på NaturBornholm.

 

Krible Krable – På fisketur
26. maj kl. 10-12 
Det kribler og krabler under vandets overflade! Vær med til at kikke ned i den forunderlige verden. Tag med på fisketur i søen ved NaturBornholm. Vi regner med at fange nok små fisk til at kunne sætte en hel stime ind i det store Østersøakvarium som afslutning på fisketuren. Har du set på en fisk indeni? Vi dissekerer fisk og snakker om dens organer. Med fiskenet fanger vi også andre små dyr, kigger på dem og snakke om deres liv i vandet.

 

Vild mad fra naturen
16. juni kl. 10-12
Den danske natur byder på et væld af spiselige planter. Vi går på jagt efter råvarer i naturen og tilbereder og spiser vild mad på bålpladsen. Kom og lav pandekager med blomster.

 

Myrernes liv
25. august kl. 10-12 
Myrer er små hurtige insekter med en tynd stilk og vinkelbøjede følehorn. De lever ofte i kæmpe fællesskaber, som på flere punkter minder om menneskeverden. Kom og se myrer, hør om dem, og smag på dem.

 

Fossiler fra dinosaurernes tid
15. september kl. 10-12
Tag på jagt efter sjældne fossiler fra fortiden. Vi graver på det sted, hvor Danmarks første dinosaurtand blev fundet og snakker om snakker om livet i dinosaurernes tid.

Mødested: Rasteplads på Åkirkebyvej 192 b, 3700 Rønne

 

Vi laver stensmykker
6. oktober kl. 10-12 
Vil du have noget smukt og unikt til dig selv, eller lave en gave til en du holder af. Så kom og sav en sten over og lav et fint halssmykke. Vi bruger naturen som inspiration og bruge naturens materialer.

 

Ugler og uglegylp
3. november kl. 10-12

Vi går på en ugletur fra NaturBornholm til Aakirkeby Kirkegård, sammen med Hanne Tøttrup. Vi snakker om ugler på Bornholm og ser på hvad uglerne har spist ved at se hvilke knogler der er i uglegylp. Medbring gerne gylp i selv har fundet.

 

Mødested nævnes ikke, når arrangementer er på NaturBornholm.

Vi forbeholder os ret til ændringer i programmet.
HUSK at der også er aktiviteter på NaturBornholm HVER weekend på helligdage og i ferier, som du også kan deltage i

Medlemskabet giver:

  • Fri adgang hele sæsonen med forældre eller bedsteforældre*
  • Adgang til aktiviteter og særarrangementer i løbet af året.
  • Adgang til NaturKlubbens aktiviteter.
  • Årsskriftet ”Natur på Bornholm”
  • Invitation til forpremiere på årets nyheder
  • Invitation til ferniseringer af årets særudstillinger
  • Et medlemskort med foto

*Et medlemskab i NaturKlubben gælder for ét barn eller to børn (3-11 år). Medlemskortet giver adgang til NaturBornholm for 4 personer inklusiv de(n) på kortet angivne. Der tages et foto og udstedes et medlemskort ved første besøg på NaturBornholm.

Medlemskab af ‘NaturBornholms venner med ledsager’ giver også adgang til NaturKlubbens aktiviteter.

NaturKlubben