Krokodiller

Et indblik i fortiden
Krokodillerne i udstillingens kridttidsområde er levende repræsentanter for deres fortidige artsfæller, der levede Bornholm. Vi ved fra fund af tænder og knogledele, at de var her for 140 mio. år siden. Vores krokodiller er den mindste af de nulevende. Det er dværg kaimanen, som lever i Sydamerika.

Krokodillerne lever sammen med skildpadder og fisk i kridttidslagunen på NaturBornholm. Skildpadderne går med skjold, så dem angriber krokodillerne ikke, og fiskene kan være i fred, for krokodillerne jager dårligt i vand.

Nu med unger
Krokodillerne på NaturBornholm har fået unger. Det har vi håbet på i mange år. Nu kan du se dem i et særligt område i udstillingen, hvor de ikke bliver spist eller parret af de voksne krokodiller.

 

 

Krokodillerne vil bygge rede
I løbet af maj og juni viste de tre krokodiller på NaturBornholm tydelige tegn på, at der var amoriner i luften. Krokodillerne var i brunst og flere af NaturBornholms gæster oplevede langt livligere krokodiller end sædvanligt, hvor et af de faste spørgsmål, som naturvejlederne dagligt svarer på, er, hvorvidt krokodillerne er levende eller blot er modeller. De parrede flere gange, og i juli måned lagde begge hunner æg. Det er sket tidligere, men hidtil har æggene ikke været befrugtede. Noget tydede på, at de kunne være det denne gang.Æggene klækkes
Da vi ikke har personale med særlig erfaring på krokodilleæg, søgte vi hjælp hos øens specialist på området, Martin Bønnelykke fra Vild med Dyr i Rønne. Takket være hans gode råd og hjælp - og med den nødvendige tålmodighed - er det nu lykkedes at få udruget æggene. Æggene klækkede den 10. oktober.

Egen bolig
Krokodilleungerne kan ikke gå sammen med de voksne dyr, så vi har indrettet et lille anlæg til dem i Kridttidslagunen, hvor de er naboer til de 3 voksne dyr.

 

Aeg 400
Krokodille med æg
Krokodille Unge Med Tændstiksæske
Her ses størrelsesforholdet tydeligt.
Krokodille Unger
Søde ser de ud - men de bider!
Krokodiller I Lagune 001
Krokodiller og sumpskilppader i lagunen.
Blykobbe 082
Krokodilleungerne bliver studeret nøje