Kulturugen på NaturBornholm

Med Kulturbadge kommer du gratis ind på Aakirkebydagen d. 20/9-2018, og med på guidet tur

  • Kult1

SPOR efter de danske dinosaurer

For folk med kulturbadge er entré gratis torsdag d. 20. september.

Bornholm er det eneste sted i Danmark, der lå over havets overflade på dinosaurernes tid. Derfor er det kun på Bornholm, man kan forvente at finde spor fra dinosaurer, som var landlevende dyr. Mange har søgt efter spor fra dinosaur, men det var først i år 2000, det lykkedes at finde det første fossil. Siden er der gjort flere fund, og dem vil vi gerne vise frem i vores nye udstilling, der hedder ”De danske dinosaurer”.

I udstillingen går du rundt blandt dinosaurer i naturlig størrelse, som har levet på Bornholm. Nogle er over 20 meter lange og nogle er små som høns. Her kan du blive klog på vores verden, som den så ud i kridttiden og juratiden for mellem 65 og 200 millioner år siden. Den gang var Bornholm beboet af kæmpe dinosaurer, små pattedyr og sære planter.

 

Linjer i Landskabet

– på tur efter naturens og kulturens spor i landskabet

For folk med kulturbadge er det gratis torsdag d. 20. september kl. 14-16.

Guidet tur med naturvejleder langs Læså. Vi ser på de på åens stejle brinker af skifer som er millioner af års spor efter fortidens dyreliv. Langs åen har mennesker levet og efterladt spor i mere end 5000 år. Vi ser en af Danmarks mest specielle gravhøje og et stenbrud, som har leveret byggematerialer til Aa kirke og Hammershus.

Mødested: P-pladsen på Limensgade ved Læså ca. 3 km syd for Aakirkeby. Bemærk at der er vejarbejde, så man skal komme fra nord (Aakirkeby), og køre forbi skiltene med omfartsvej, så man bliver på Limensgade.

 

KULTURSPOR 2018

I Bornholms Kulturuge 2018 indgår hele ni forskellige kulturspor, du som gæst kan vælge at følge. I løbet af kulturugen vil sporet bringe dig til nye oplevelser hver dag, hvor vi præsenterer det bedste, Bornholm har at byde på, indenfor et bestemt felt.

Læs mere om Kulturugen her

 

Dinosaurerne laves
2015 10 10 12 53 38
Få et kik bag kulisserne