Kridttiden

Kridttidens landskab

Bornholm var et varmt lagunelandskab, hvor hav og land mødtes for 140 mio. år siden. Dinosaurerne regerede på landjorden og  krokodillerne sammen med skildpadderne i vandkanten, som de stadig gør i dag.

Det første dinosaur fund.
En dag i år 2000 i grusgraven ved Robbedale fandt en 17-årig kvinde en tand fra en dinosaur. Det var Danmarks første dinosaurfund, det var en ny art for videnskaben, og det ændrede opfattelsen af hvornår dinosaurerne begyndte at få fjer. Dinosauren kom til at hedde Dromaeosauroides bornholmensis. Siden er der gjort flere fund af dinosaurer i Danmark, alle på Bornholm. Dem kan du se i NaturBornholms udstillinger!

Vi har kendskab til datidens landskab, dyre- og planteliv fra fossiler. Fossilerne bliver ofte fundet, hvor der er gravet efter råstoffer. Det er også et sådant sted vi kan tage gæster med om sommeren for at lede efter fossiler. Eller du kan prøve at lede efter fossiler i vores sandkasse på NaturBornholm, hvor der er et par tons sand fra det samme sted som dinosaurtænderne er fundet.

 

Tag på fossiljagt
Du kan tage på offentlig tur, se kalender for tider. Eller købe guide til din private tur
Din egen fossiljagt
Aeg 400
Krokodille med æg
Krokodille Unge Med Tændstiksæske
Her ses størrelsesforholdet tydeligt.
Krokodille Unger
Søde ser de ud - men de bider!